WerkFijn houdt u zo gezond mogelijk


  Direct contact? Bel dan geheel vrijblijvend:  (0523) 208 175

(Verzuim)training voor leidinggevenden 26 november 2024

Doelstelling:

Leidinggevenden bewust maken van hun cruciale rol in het voorkomen, terugdringen en managen van verzuim, met een sterke focus op preventie en het bevorderen van re-integratie door proactief leiderschap en effectief contact met medewerkers.

Leidinggevenden leren niet alleen de wettelijke en organisatorische aspecten van verzuim, maar ook hoe ze preventief kunnen handelen en effectief in gesprek kunnen gaan met medewerkers over hun afwezigheid.

Programma-inhoud:

  • Kennismaking met de deelnemers: wie komt uit welk bedrijf en welke ervaringen zijn er met verzuim en preventie?
  • Rol van de leidinggevende.
  • Het belang van regelmatig en open contact met medewerkers, zowel gezonde als verzuimende.
  • Focus op preventie: hoe signaleer je op tijd mogelijke risico’s (werkdruk, werk-privé balans, motivatie) en zet je proactief acties in om verzuim te voorkomen?
  • Voorbeeldcases: praktische voorbeelden van preventieve gesprekken die hebben geleid tot voorkomen van verzuim.
  • Frequent verzuimgesprekken.
  • Voorbeeldcases: praktische voorbeelden van preventieve gesprekken die hebben geleid tot verzuimreductie.
  • Taken van de verschillende rollen.
  • Samenwerken in het kader van preventie: hoe kan elke rol bijdragen aan het vroegtijdig signaleren van mogelijke problemen?
  • Bewustzijn van goed leiderschap.
  • Juiste naleving van wet- en regelgeving: Wet Verbetering Poortwachter.

Resultaat:

Leidinggevenden leren hoe ze proactief in contact blijven met hun medewerkers om verzuim vroegtijdig te signaleren, terug te dringen en te voorkomen. Ze hebben praktische handvatten om preventieve gesprekken te voeren, stresssignalen te herkennen en effectieve stappen te ondernemen voor een gezond en productief werkklimaat. Leidinggevenden weten hoe ze zieke medewerkers goed kunnen begeleiden tijdens hun herstel en terugkeer naar werk. Dit zorgt ervoor dat re-integratie soepeler verloopt en medewerkers beter en sneller terugkeren op hun werkplek.

Leidinggevenden gaan naar huis met praktische handvatten en een beter begrip van hun rol in het voorkomen, terugdringen en begeleiden van verzuim. Door de uitwisseling van ervaringen leren ze hoe andere bedrijven preventief omgaan met verzuim, wat hen inspireert om deze inzichten toe te passen in hun eigen werkomgeving.

Voor wie is deze training?

Voor leidinggevenden uit verschillende bedrijven. Gezamenlijk leren over het voorkomen en managen van verzuim, met de nadruk op preventieve acties. De training biedt niet alleen praktische tools, maar stimuleert ook uitwisseling van ervaringen en best practices tussen de deelnemers. Met deze opzet wordt niet alleen de inhoud van de training versterkt, maar ook de samenwerking tussen leidinggevenden van verschillende bedrijven bevorderd. De deelnemers kunnen van elkaar leren en casussen uit hun eigen praktijk inbrengen voor meer diepgang en praktijkgerichte oplossingen.

 

Praktische informatie:

Datum:               dinsdag 26 november 2024

Tijd:                    14.30 – 17.30 uur

Locatie:              WerkFijn, J.C. Kellerlaan 8a, 7772 SG Hardenberg

Kosten:               € 199,00 excl. BTW

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@werkfijn.nl of door te bellen op 0523 208175.